Klaar met je rugklachten?

Rugklachten, het kan een flinke pain in the ass zijn. Iedereen heeft er wel mee te kampen, en in de huidige wereld met alle prikkels, to do lijstjes en het niet willen falen is het bijna niet meer te voorkomen. Dit traject is bedoeld voor diegene die regelmatig last hebben van rugklachten en er nu eindelijk eens wat mee willen doen.

  • Diegene die alles al geprobeerd hebben of juist nog helemaal niks. 
  • Diegene die al een diagnose hebben (hernia, spit, artrose) of juist onverklaarbare klachten hebben. 
  • Diegene die merken dat hun lichaam niet helemaal functioneert als hoe het zou moeten.
  • Diegene die continue rugklachten heeft en diegene waarbij rugklachten gaan en komen. 

Als fysiotherapeut zien wij veel rugklachten, en vaak hebben alle behandelingen een ding gemeen, training. Op de behandelbank zorgen we ervoor dat de juiste omstandigheden gecreëerd worden. Maar uiteindelijk moet je eigen lichaam het doen, en heb jij de tools nodig om te leren omgaan en te leren groeien met jouw klacht. Of deze nou tijdelijk of blijvend is. In dit traject willen we jou inzicht laten krijgen in jouw lichaam, jouw klacht en willen we je rugzakje vullen met tools om deze te ondervangen.  Hier is het Back it Up Traject ontstaan. 

Mommy Fit

We’ve

Got Your

Back!

“Bekwaam, professioneel en meedenkend. Deze drie woorden beschrijven mijn fysiotherapeute Roos. Ik kwam vanwege rugklachten na een auto ongeluk, waar achteraf bleek dat het scoliose en een overbelasting was. Roos heeft duidelijk verstand van revalidatie en sport. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik klachtenvrij weer mijn krachttraining kan oppakken. Ik raad Roos zeker aan als fysiotherapeute.”

Lisa

Roos heeft me veel geleerd over beweging en daarnaast motiveert ze me, helpt ze me om sterker te worden, en (voor mij) is het écht een feestje om in de Boutique te trainen. (behalve de slee dan.

De persoonlijke benadering vind ik top, trainingen worden moeiteloos aangepast aan jouw staat. Roos leeft zich in, heeft een luisterend oor en voelt goed aan wat bij je past. Ze denkt mee in oplossingen en is op een fijne manier eerlijk en realistisch.

Saskia

Na een aantal jaar last te hebben van mijn rug door veel sporten. Is het nu dankzij de Fysio Boutique eindelijk gelukt mij handvatten te bieden zodat ik er geen last meer van heb. Daarnaast voelde ik mij geen patiënt die in 20 minuten even ‘ gefixt werd’ maar een persoon waar naar geluisterd werd om samen naar een klachtenvrij punt te werken. Echt een aanrader! 

Manel

Wat doe je bij het Back It Up Traject?

Body Awareness & Control

In een wereld vol externe prikkels en to-do lijstjes is het een uitdaging om te blijven voelen. We maken je wegwijs in je lichaam, je leert waar spieren zitten en hoe je deze moet gebruiken en beheersen. Daarbij staan we stil bij wat je lichaam je wilt vertellen als je klachten ervaart, want het lichaam verteld ons veel. Alleen is het luisteren en handelen een tweede.

 

Full Body Strength

Gaanderweg ontdekken we we jouw dominanties, zwaktes en patronen. We verbreden de horizon en bewegen in hoeken waarin je lichaam dat nog weinig gedaan heeft. Door te leren bewegen in meerdere patronen, heeft je lichaam altijd een andere optie als het ene niet meer werkt. We verbreden hierbij jouw fysieke en mentale basis, voor alles wat er op jouw pad komt.

Inzicht & Educatie

In de eerste maand pluizen we tot de bodem uit wat er bij jou aan de hand is. Dit doen we door middel van het geven van informatie, waarna we aansluitend testen en oefeningen gaan doen. Zo krijg je direct inzicht wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Door een disbalans kunnen vaak klachten ontstaan, dit zie je veelvoorkomend bij mensen die regelmatig door hun rug heen gaan, in de avond of bij stress last hebben van de nek en schouders of mensen met bijvoorbeeld artrose of een hernia in de rug. Stap 1 is bewustzijn, waardoor je een duidelijke visie hebt voor de rest van het traject.

Ademhaling & Core

Twee woorden die als een hype rond zijn gegaan, maar zéker een puzzelstukje zijn in de meeste rugklachten. We gaan aan de slag met de connectie tussen de ademhaling en jouw core spieren. Sta jij vaker aan? Of ben je de hele dag futloos? Beide kun je beïnvloeden.

 

Connect & Fun

Even weg uit je hoofd en het analyseren. Want sporten moet ook leuk zijn, in een kleine groep van 4 personen hopen we jou weer plezier in het bewegen en sporten te laten krijgen. Want als je continue geconfronteerd word in het dagelijks leven met pijn, wil dit nog wel eens verdwijnen. We laten je spelenderwijs ervaren wat wél kan. 

Stress, Voeding & Slaap

Last but nog least, is jouw lichaam in staat om te herstellen? Eet je de hele dag suikers, slaap je slecht en ervaar je bergen aan (negatieve) stress? Geen wonder dat die klacht niet over gaat.. Door je inzicht te geven in bovenstaande pijlers kun je kijken hoe dit bij jou werkt. Want stress is niet slecht! Het is maar hoe je ernaar kijkt. 

De trainers

Roosmarijn | Fysiotherapeut

Roosmarijn, eigenaresse van de Fysio Boutique met een verleden in de Neurorevalidatie. Alles met hersenen, ruggenmerg en zenuwen integreert haar. Is ietwat allergisch voor protocollen en voetbalt graag in haar vrije tijd. Daarnaast gespecialiseerd in fasciatherapie en de 6 domeinen cursus over voeding, stress, slaap, ademhaling en training bij @physisacademy.

Guusje | Fysiotherapeut

Sinds 2022 Fysiotherapeute bij de Fysio Boutique, met een specialisme in ademhaling, lymfe flow en COVID-19 revalidatie. Guusje is hiernaast ook CrossFit trainer, en ze is niet bang om dit toe te passen in het traject. 

Waarom bij de Fysio Boutique?

Neurologische ervaring in ziekenhuis en revalidatiecentrum.

De neurologische achtergrond van Roos in het UMC Radboud en de Sint Maartenskliniek is een waardevolle toevoeging voor dit Traject. Alle facetten van revalidatie zijn voorbij gekomen, van de acute fase tot chronische fase en van heftige diagnoses tot onverklaarbare klachten. Het hele proces is een keer voorbij gekomen en dit is erg waardevol. 

De juiste kennis in huis

Elk jaar doen we meerdere scholingen. Een aantal voor onze fysio punten maar daarnaast vooral scholingen buiten de gebaande paden om. Holistisch, medisch of vooral buiten ons comfort zone. Door deze brede scholing kunnen we op meerdere manier de klacht bekijken. Want geen een mens is hetzelfde, en er zijn meerdere wegen naar Rome. Wij zoeken graag met jou uit wat jouw weg is, en waar jij het meest bij gebaat bent. 

Onze training skills

Wij denken dat training een heel belangrijk aspect is, en dat is ook onze passie. Wij zijn geen reguliere fysio. Zetten je gemakkelijk op een slee van 100 kg (mits de juiste voorwaarden) om jouw horizon te verbreden, je vertrouwen op te bouwen, en wees nou eens eerlijk. Trainen met 3 kg dumbell, word je daar nou sterker van? Hoe ga je dit doen met die twee boodschappentassen van 10 kg per stuk? Wij nemen je mee in functionele training met ons achtergrond als bootcamp trainer, personal trainer en crossfit instructeur. Alleen dan met de fysiotherapie bril op. 

Ik wil starten, wat moet ik doen?

1. Intake

Je start altijd met een gratis intake van een van onze fysiotherapeuten Guusje of Roosmarijn. Hierbij word er een inschatting en aanbeveling gedaan m.b.t de aanpak wat bij jou past. 

Tijdens de intake bespreken we: 

  • Welke klacht je ervaart en de historie hiervan
  • Welke interventies je al geprobeerd hebt
  • Wat jouw wensen en doelen zijn 

En testen we: 

  • jouw algehele fysieke staat
  • Specifieke fysiotherapeutische testen afhankelijk van jouw verhaal 

Deze intake is gratis als je start met het Back It Up Traject bij de Fysio .

We’ve

Got Your

Back!