Als nieuwe moeder moet je best veel hordes nemen als je weer wilt gaan sporten. We willen het nieuwe mama’s zo makkelijk mogelijk maken om weer terug in top conditie te komen. Want wie wil er nu niet met zijn/haar kind lekker op de grond spelen. 

In 3 maanden versterken je bekken en buikspieren, maken we je zo sterk dat je over een jaar nog steeds je kind kan dragen zonder moeite en leren we je nieuwe manieren van bewegen. 

Waarom Mommy Fit bij de Bamboo Gym?

Je hebt geen oppas nodig

Je mag je baby gewoon meenemen. Er is genoeg plek in de gym want we sporten met max 4 personen. 

We hebben de juiste kennis

Je mag je baby gewoon meenemen. Er is genoeg plek in de gym want we sporten met max 4 personen. 

Sporten in een huiskamersfeer

Je mag je baby gewoon meenemen. Er is genoeg plek in de gym want we sporten met max 4 personen. 

De postnataal training is erg fijn om weer in balans te komen en je lichaam weer sterk te krijgen. In kleine stapjes heeft Wouter met ons steeds meer kracht opgebouwd. En de training is rustig en gecontroleerd maar toch intens. Ook waren de omduw en trek oefeningen erg leuk om speels te trainen. En natuurlijk was het super dat de baby altijd mee kon. Wouter is ook een perfecte baby trooster. Ik was vaak erg vermoeid door de korte nachten maar kwam altijd met veel energie uit de training. Wouter is een hele lieve, professionele en gezellige trainer en het was elke keer weer erg leuk. Lichamelijk versterk het je en mentaal geeft het een energie boost. Echt een aanrader.

Loes

Wouter, analyseert, observeert en coacht zijn deelnemers. Door te analyseren en te observeren weet hij als geen ander wat je lichaam aan kan en waar je staat in jouw herstel. Je verlegt je eigen grenzen en je voelt je lichaam sterker worden. Ik kies ervoor om hier te trainen, omdat het effectief is, ik mijn dochter mee kan nemen en omdat het (in hoeverre trainen leuk kan zijn) toch echt leuk is!

Sanne

De trainers

Roosmarijn | Fysiotherapeut

Roos heeft al veel vrouwen geholpen met bekkenklachten, diastase & prolapse tijdens en na de zwangerschap. Zij scant jouw hele lichaam eerst om te analyseren welke spieren we in de small group lessen extra moeten aanpakken. Zodat jij op een veilige en verantwoorde manier kan werken aan een fit lichaam.

Wouter van Aalst | gespecialiseerd postnataal coach

Wouter heeft een unieke holistische kijk op het lichaam waardoor hij heel snel resultaten kan behalen. Zo kan hij heel specifieke spieren in de heup trainen, en hierdoor gelijk je rugpijn oplossen. 

Wat doen we allemaal in het traject?

Ademhaling en Core

Een van de effectiefste manieren om je core en bekkenbodem sterker te krijgen en in balans te brengen is een goede ademtechniek.

Versterken van de heup

Specifieke spieren activeren zorgt ervoor dat je lichaam zich veilig voelt en ontspant dit doen met behulp van technieken van Kinstretch en FRC. 

Footcore

Een heup werkt pas echt goed als de voet eronder zich veilig voelt. Door te werken aan je mobiliteit en stabiliteit van je enkel en voet kun je gigantische resultaten behalen.

Body Awareness & Control

Voelen en analyseren zijn 2 uiterste, als jonge moeder is het goed om naar je lichaam te luisteren en te weten wat je wel kan en wat je nog niet kan.

Connect & Fun

Sporten moet leuk zijn, daarom varieren we veel en zorgen ervoor dat iedereen op haar niveau mee kan doen. 

Upper Body Strength

Een sterk bovenlichaam ontlast je zwakke schakels, en daarnaast wordt jouw baby met de week zwaarder. Daarom trainen we ook je armen, borst en rug om te zorgen dat je hele lichaam fit wordt. 

Ik wil starten hoe gaat dit te werk? 

1. Intake

Je start altijd met een persoonlijke intake van 45 minuten bij fysiotherapeut Roosmarijn. Zij kan dan een goede inschatting en aanbeveling doen welk pakket het beste bij jou past.

Tijdens de check up bespreken we:

– soort bevalling
– testen we je diastase
– jouw persoonlijke klachten
– bekken stabiliteit
– mobiliteit gewrichten

Deze intake is gratis als je start met 1 van de pakketen.

We adviseren dan 3 opties: