Hey Mama,

Als nieuwe moeder moet je best veel hordes nemen als je weer wilt gaan sporten. We willen het nieuwe mama’s zo makkelijk mogelijk maken om weer terug in topconditie te komen.
Want wie wil er nu niet met zijn/haar kind lekker op de grond spelen, alle andere ballen hooghouden én nog energie en fitheid voor jezelf overhouden?

In 3 maanden tijd versterken we je bekken en buikspieren én maken we je zo sterk dat je over een jaar nog steeds je kindje zonder moeite kan dragen.
Daarnaast leren we je nieuwe manieren van bewegen, zodat je ook zelf op de juiste manier actief kunt blijven na onze begeleiding.

Mommy Fit

Be a girl with a mind,

a woman with attitude

& a lady with a strong pelvic floor

“De postnataal training is erg fijn om weer in balans te komen en je lichaam weer sterk te krijgen. In kleine stapjes heeft Wouter met ons steeds meer kracht opgebouwd. En de training is rustig en gecontroleerd maar toch intens. Ook waren de omduw en trek oefeningen erg leuk om speels te trainen. En natuurlijk was het super dat de baby altijd mee kon. Wouter is ook een perfecte baby trooster. Ik was vaak erg vermoeid door de korte nachten maar kwam altijd met veel energie uit de training. Wouter is een hele lieve, professionele en gezellige trainer en het was elke keer weer erg leuk. Lichamelijk versterk het je en mentaal geeft het een energie boost. Echt een aanrader.”

Loes

“Wouter, analyseert, observeert en coacht zijn deelnemers. Door te analyseren en te observeren weet hij als geen ander wat je lichaam aan kan en waar je staat in jouw herstel. Je verlegt je eigen grenzen en je voelt je lichaam sterker worden. Ik kies ervoor om hier te trainen, omdat het effectief is, ik mijn dochter mee kan nemen en omdat het (in hoeverre trainen leuk kan zijn) toch echt leuk is!”

Sanne

Waarom Mommy Fit bij de Fysio Boutique?

Geen oppas nodig

Je mag je baby gewoon meenemen. Er is genoeg plek in de gym want we sporten met max. 4 personen. En of jouw kleintje nu slaapt, of juist niet, we maken er altijd een training op maat van!

De juiste kennis onder één dak

Roos en Wouter hebben zich beide gespecialiseerd op het gebied van postnataal herstellen en bewegen. Zowel op het gebied van fysiotherapie, als personal training krijg je de beste begeleiding.

Sporten in huiskamersfeer

Onze Mommy Fit groep bestaat altijd uit maximaal 4 mama’s en de gym is tijdens de lessen enkel voor jullie gereserveerd. Lekker beginnen met bewegen, zonder druk en op jouw niveau!

De trainers

Roosmarijn | Fysiotherapeut

Roos heeft al veel vrouwen geholpen met bekkenklachten, diastase & prolapse tijdens en na de zwangerschap. Zij scant jouw hele lichaam eerst om te analyseren welke spieren we in de small group lessen extra moeten aanpakken. Zodat jij op een veilige en verantwoorde manier kan werken aan een fit lichaam.

Wouter | Gespecialiseerd postnataal coach

Wouter heeft een unieke holistische kijk op het lichaam waardoor hij heel snel resultaten kan behalen. Zo kan hij heel specifieke spieren in de heup trainen, en hierdoor gelijk je rugpijn oplossen. 

Trude | Female Personal Trainer

Trude helpt beginners weer om met plezier hun sport op te pakken. Door haar sportopleiding heeft ze veel tools in handen om jou te helpen om weer pijnvrij en met plezier te laten sporten na je bevalling.

Guusje | Fysiotherapeut

Guusje is specialist in het onderlichaam en weet ook heel goed hoe je weer iemand fit kan maken zodat ze weer kunnen crossfitten want ze doet dit zelf 4x per week.

Wat doen we allemaal tijdens het traject?

Ademhaling en Core

Een van de meest effectieve manieren om je core en bekkenbodem sterker te krijgen en in balans te brengen, is een goede ademtechniek.

Versterken van de heup

Specifieke spieren activeren zorgt ervoor dat je lichaam zich veilig voelt en ontspant. We doen dit met behulp van technieken van Kinstretch®, StrongFit en FRC®.

Footcore

Een heup werkt pas echt goed als de voet eronder zich veilig voelt. Door te werken aan de mobiliteit en stabiliteit van je enkel en voet, kun je heel snel grote resultaten behalen.

Body Awareness & Control

Voelen en analyseren zijn 2 uitersten, als jonge moeder is het goed om naar je lichaam te luisteren en te weten wat je wel kan en wat je nog niet kan.

Connect & Fun

Sporten moet leuk zijn, daarom variëren we veel tijdens de training en zorgen we ervoor dat iedereen op haar niveau mee kan doen. Zo krijg je altijd een training op maat met snel en goed resultaat!

Upper Body Strength

Een sterk bovenlichaam ontlast je ‘zwakke schakels’ en is daarom cruciaal. Ook wordt jouw baby (en Maxi Cosi) met de week wat zwaarder. We trainen daarom ook je armen, borst en rug om zo te zorgen dat je hele lichaam fit wordt en in balans blijft.

Ik wil starten, wat moet ik doen?

1. Intake

Je start altijd met een persoonlijke intake van 45 minuten bij fysiotherapeut Roosmarijn. Zij kan dan een goede inschatting en aanbeveling doen m.b.t. het pakket dat het beste bij jou past.

Tijdens de check up bespreken we:

– hoe jouw bevalling is verlopen
– wat jouw persoonlijke klachten zijn
– wat jouw wensen en doelen zijn

En testen we:

– de status van jouw diastase
– de stabiliteit van het bekken
– de mobiliteit van jouw gewrichten

Deze intake is gratis als je start met 1 van de Mommy Fit pakketten.